nedeľa 31. marca 2013

Moments 19


Alex:

-Vieš vtedy čo sme mali tu nehodu išli sme akurát zo súťaže. Vyhrala som prvé miesto. Bola som rada, dostala som sa na majstrovstva pre juniorov. Proste som milovala tanec. Venovala som sa mu už od troch rokov. Mama vždy vravievala že som vedela skôr trsať plienkou ako chodiť. Vtedy keď naši zomreli prestala som. Nedokázala som sa s niečoho tešiť. Všetko mi ich proste pripomínalo. Bolo to ešte moc čerstvé. Potom keď som zase začala tancovať babka zomrela. Ďalšia rana pod pas. Skončila som v decáku na jeden rok. Potom sa záhadne objavil nejaký rodinný príslušník s maminej strany. Všetko mi zakázala. Tancovanie. Všetko. Keď som potajme chodievala tancovať na skúšky do môjho života sa zase vrátilo slnko. Lenže mi na to prišla. Všetko mi vyhádzala. Vozila ma do školy a chodila pre mňa aby som niečo neskúsila. Zničila aj to malo čo ma bavilo. Keď som sa jej pýtala prečo nakričala na mňa že všetko je len a len moja chyba nebyť toho blbeho tancovania tak by moji rodičia nezomreli a keď tancujem ďalej akoby som sa vysmievala ich pamiatke..........V 17 som od nej odišla. Vyvádzala ako divá. Nechcela ma pustiť. Lenže ja som už v 17 mohla isť kam som chcela bolo to tak v mojich papieroch. Akoby na mňa dávali stále pozor. Po jej menšom kolapse som odišla a prenajala si byt. Sústredila som sa prevažné na školu a pracú. Tanec som nechala zavesený na klinci.....
Pozorne ma počúval. Ani raz ma neprerušil. Cely čas ma držal za ruku akoby mi chcel dodať odvahu, ker som zaváhala jemne mi ju stlačil.
-A nechcela by si to skúsiť znova?
-Neviem, asi aj hej ale až po maturite...
Dobre som vedela že nezačnem. Tie jej slova že je to moja vina sa mi vryli do pamäti a vždy ker som sa čo i len zavlnila tie slova mi blikali v hlave ako nejaká kontrolka
-Potom ti to pripomeniem
-Dobre som zvedavá
Po tichu som sa modlila aby zabudol. Usmial sa. Zaplatil a išli sme na prechádzku. Prechádzali sme okolo Temže a nakoniec cez park. Rozprával mi všetko o x-factore. Nasmiala som sa na tom čo všetko navyvádzali. Bola som šťastná a veľmi. Vrátili sme sa k autu.
-Kam teraz?
-Čo tak do hlavného stanu?
Prikývla som. Cez cestu mi rozprával viac o svojich sestrách. Bola som na ne zvedavá. Ak boli čo i len s polovice ako Louis tak to museli byt iné šibalky. Zastali sme pred ich domom. Čo domom, hotovou vilou, bol to palác. Otvorili sme dvere.
-Harold! Obleč sa a vráť Niallovi ten koláč a ty Niall prestaň revať. Zayn! Odlož konečne to zrkadlo a pomôž mi. Pane bože za čo ma trestáš? Čo som kedy komu urobil? Pomoc!!
Vošli sme do obývačky a videli veľmi komickú scénku. Niall sedel ofučaný na zemi a div že neplakal. Harry tam behal v Adamovom ruchu. Našťastie ho zakrývala sedačka ale aj tak som si dala ruku cez oči. Zayn sa obzeral v zrkadle. A Liam? Ten si pomaly trhal vlasy. Zaregistroval nás.
-No konečne niekto normálny....teda aspoň jeden s vás
-Tak to budem ja! 
Zvolal Louis natešene
-Prepáč Loui ale bude to Alex
Zaškeril sa Liam ja som si s nim ťapla. Harry ako zbadal Louisa Vyskočil a rozbehol sa. Ja som si dala ruky cez oči a pridala sa ruka Liama a Louisa
-Loui!!!
Zakrical Harold a hodil sa mi okolo krku. Podotkynam. Nahy!
-Harold obleč sa nik nie je na teba zvedavý! Aspoň trenky si daj už len, že tu je Alex a nechceme jej spôsobiť šok! 
Napominal ho Liam s miernou hysteriou
-No dobre 
Frflajuci asi niekam išiel. O 2 minutý už si dali ruky s mojej tvare. Svoje som tam ešte nechala
-Je to bezpečné?
Bála som sa. Čo ker budem mat sok a budú mi musieť platiť terapeuta?
-Na sto pro 
-Liam neklameš?
-Nikdy!
Nadýchla som sa a dala dole ruky. Harry už mal na sebe trenky Calvin Klein. A snažil sa nasúkať do teplákov. Lenže mu to nešlo lebo sa na mne dobre zabával. Vyplazila som mu jazyk.
-Tak jedného mame s krku. Louis chod sa hrať s Harrym aby nevyvádzal.
Rozkázal Liam. Louis podišiel k Harrymu chytil ho za ruku a začal ťahať na záhradu so slovami
-Pod Harry ideme sa hrať do pieskoviska
Pozrela som na nich ako na bláznov. Áno viem stále sa na nich tak dívam ale keď ono sa to nedá
-Zayn chod na nich dávať pozor)
-Zase! Liam! Do prdele! 
-Chod lebo ti vezmem zrkadlo
Rozkázal Liam. Zayn naňho zhrozene pozrel ale radšej sa pobral. Liam vyzeral ako ich matka....no ale keď je chlap dám ho do role otca. Liam si pomädlil ruky a diabolsky sa usmial
-Tak deti mame s krku a my mame raj
Diabolsky sa zasmial. Ten chalan mi naháňa strach!
-Môj kolačííííííííííííííííííík!!!!!!!!!!!!!!!!
Niall začal vrieskať. Liam na mňa zúfalo pozrel. Ticho ma žiadal o pomoc.
Podišla som k Niallovi čupla si k nemu a pohladila ho po hlave. Zdvihol ku mne uslzene oči.
-Niall čoby si povedal na to keby  som ti teraz upiekla cely plech koláčov? Len a len pre teba?
Pozrel na mňa. Zdvihol ruku a ukázal 2 prsty
-2 plechy?
Prikývol, sklonil hlavu. Asi čakal, že to zamietnem. Ale dalo by sa to odmietnuť tomuto zlatíčku?
-Dobre, tak pod pomôžeš mi.
Usmiala som sa. S úsmevom a detskou radosťou ma objal chytil za ruku a začal ťahať do kuchyne. Ticho som to tu všetko obdivovala mali to tu krásne a veľmi luxusne. Nedalo sa to ani opísať slovami už iba vchodové dvere a zárubňa mi vyrazili dych. Ešte predtým ako sme vošli do kuchyne mrkla som na Liama ten mi naznačil "ďakujem" a pustil sa upratovať. V kuchyni som Nialla poprosila aby mi všetko nachystal keďže som nevedela kde čo je. Potom si sadol na pult podložil si hlavu a sledoval každý môj pohyb. Rozhodla som sa pre cookies a mufiny. Všetko som to mala rýchlo nachystane. Rada som trávila čas v kuchyni lenže som nemala pre koho variť. A teraz mam. Niallovi som dala vylízať misku sladkého cesta. Keď som sa opäť otočila k nemu bol cely od toho teda tvar mal celu od cesta. Takto som vyzerala ja keď som bola mala a mama mi dávala vylízať misku. Spomenula som čo vždy urobila. Podišla som k nemu a utrela mu ich. Pripadala som si ako jeho matka. A ani mi s tým nepomáhal keď sa dožadoval aby som sa tak správala. Zobrala som to a umyla. Niall všetko uložil naspäť keďže som nevedela kam to mam dať. Dosť dlho bude trvať kým sa tu zorientujem. Nachystali sme veľký tanier a citronádu.
-Niall chod von ja to tam donesiem. Ale zober tuto tácku s citronádou dobre?
Prikývol a pobral sa. Za 15 minúť to bude hotové. Nachystala som hodinky a išla sa pozrieť za Liamom. Ten čupel na zemi a upratoval svinčík. Ja som mu pomohla. Poukladala som vankúše a pozbierala riad. On zatiaľ poukladal devedecka, x-box a veci rozhádzané po zemi. Riad som odniesla a naukladala do umývačky. Zazvonili hodiny. Vytiahla som 3 plechy koláčov. Uložila na jeden veľký tanier. Liam vošiel do kuchyne.
-Hotovo?
Opýtala som sa ho
- Áno ďakujem že si mi pomohla s tými deťmi. A prepáč za to ako sa správajú niekedy im to proste prepne a takto sa správajú a vyvádzajú. A ja si môžem vlasy trhať.
-To je v poriadku aspoň som ti pomohla.
Usmial sa. Pobrali sme sa von. Niall sedel vedľa Zayna a o niečom sa rozprávali. Otočila som hlavu a zbadala...........

Don chalanov :D
Hala :)
Obyvacka a  predstavte si este jedno schodisko hore k izbam :D ano budu dve ale zaroven to bude jedno a to iste schodisko :D
Kuchyna :D
Pohlad s druhej strany domu 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára