štvrtok 7. augusta 2014

Punk Love 5

dakujem za tie dva komentáre potešili ma. Uvidíme či blog znova dokážem rozbehnúť a bude profitovať ako kedysi. Možno nebudem tak často pridávať ale budem sa snažiť. Kedže k Dark Side nemám ani jedno slovo pridávam teda Punk Love. Dôfam že vas poteší a slubujem že do konca týždňa pridám Dark Side :) Urobím čo bude v mojich silách :)

Každodenná rutina sa opakovala. Umyť, učest, namaľovať, obliecť, bežať dole, najesť sa a ísť do školy.
Škoda  len že niekedy sa dejú vec,i ktoré nečakáme.
Dnes som na seba natiahla dlhé rifle, biele tielko, na nohy som obula obyčajné sandále. Meškala som. So svetrom v ruke a s kabelou som bežala dole. Nečakala som ,že sa niekto bude nachádzat doma. Myslela som si, že už budu preč.
Mýliť sa je ľudské že?
-Zlatko pripravila som ti raňajky pod sa.....Ava Jade McCortney!! čo som ti vravela o tých tetovaniach! Okamžite to zakry nechcem vidieť tu hrôzu ktorou si si zničila svoje telo! Je to odporne! Neviem prečo som s tebou nešla na tú operáciu aby ti ich odstránili budem si musieť o tom niečo zistiť. Moja dcera nebude mať žiadne takéto svinstvo na sebe! Budúca právnička možno lekárka a takto doriadená! Fuj!
Začala po mne vrieskať. Najprv som na nu nemo civela kým som pochopila čo mi to vlastne hovoíi. Rukami vyletela k ľavému ramenu kde sa mi od boku tiahlo tetovanie Japonského stromu sakury.Tetovanie sa mi tiahlo od ľavého boku cez rebrá, lopatku až niektoré konáre s malými kvetmi končili na ramene. Bol velmi krásny a pre mňa mal význam. Bolo to moje prvé tetovanie. Bolo cele čierne len niektore kvety maly špinavú farbu rúžovej aby to tak nekričalo.
Sakura je vlastne čerešňa. A ja som sa narodila ked čerešne kvitli a vo vzduchu sa vznášala ich vôňa. Vravíte si odkiaľ môže miamské dieťa poznať čerešne. Európsky strom. Moja babka z otcovej strany žije v Írsku a na záhrade ma vysadené čerešne. Ked sme za ňou chodievali vravievala mi ,že vždy ked zacíti vôňu čerešní spomenie si na mňa. Pretože s prvými kvetmi som prišla aj ja.
Ale samozrejme má to aj hlbší význam. Sakura znázorňuje ženskosť a život. Doslovný preklad znamená čerešňa v rozkvete.
Milujem tú symboliku spojenú s tým. Milujem čerešne pretože sú tak ojedinelým ovocím a až zakázaným. Preto som si dala vytetovať niečo čo ma znázorňuje lenže ona to nechápe. Ona mňa nechápe!

-Nie. Tie tetovania si nedám odstrániť. Znamenajú pre mňa veľa ale ty to nemôžeš pochopiť. Nikdy si tieto veci nechápala a vieš prečo? Lebo ich ani nechceš pochopiť
Zatiaľ pokojne som odpovedala a na ruky natiahla smotanový svetrík ktorý zakrýl to čo mal
-Ako sa to so mnou rozprávaš! Vyprosím si takýto tón! Som tvoja matka
-Ako ty so mnou ja s tebou
Odvrkla som a otočila sa na odchod. Vtedy sa jej dlhé a ostré nechty zaborili do predlaktia. Sykla som bolesťou a otočila sa ku nej. Z jej očí šľahali blesky hnevu. Sánku mala pevne zaťatú. Zreničky sa jej rozšírili od zúrivosti a ja som už vedela čo príde. Prísne pery sa začali od seba oddeľovať
-Čo si povedala?! Zopakuj to! Takto sa so mnou rozprávať nebudeš je ti to jasne?! Nie som nejaká tvoja kamarátka aby si takto so mnou zhovárala ja som tvoja matka ja som ta vychovala živým ta a bývaš pod mojou strechou! Ty jedno nevďačné šteňa!
Zvrieskla tak až jej sliny dopadli na moju tvar. A za nou nasledovala facka. Silno som si zahryzla do lica aby som nevykríkla. Pevne som zovrela čelusť a zhlboka dýchala. Matkin prudký dych sa ozýval po celej miestnosti. Nebolo to prvýkrát čo mi jednu strelila. Bola som zvyknutá. Myslela si že takto svoju rebelantskú dcéru dostane do laty. Mýli sa. Ešte viac ma tým provokovala a utvrdzovala v tom čo robím.
-Už si skončila? Si pokojnejšia? Môžem íst do školy lebo ak ma budeš ešte dlhšie držať zmeškám písomku z francúzštiny
Nečakala som čo povie. Lakeť som si vytrhla z jej zovretia a čo najrýchlejšie sa ponáhľala do garáže a odtial do školy.
Klamala som
Prvu hodinu som mala voľnú. Len som chcela co najskôr vypadnúť z toho domu kde moje vnútro bolo týrané.
Zastala som na svojom zvyčajnom mieste. Hlavu som oprela o volant a nechala slzám voľný priechod. Sledovala som ich ako dopadajú na rifle a vsakujú sa do drsnej látky a za sebou zanechávali mokré fľaky.
Mohla som tak sedieť 5 minút aj dlhšie. Opakom ruky som si pretrela tvar a vydýchla si.
Zviezla som sa zo sedadla nižšie a tvár skryla do dlaní. Potiahla som nosom. Z bočného otvoru som vytiahla vreckovku a usušila posledné zvyšky sĺz. Zhlboka som sa nadýchla a vydýchla
-Už je dobre Ava zvládneš to
Šepkala som si a dodávala odvahu. Z palubnej dosky som vzala púder a jemne si pretrela tvár. Obzrela som si pravé líce kde mi aj na kilometer svietil červený odtlačok. Toto nezakryjem. Skvele. Ale ved čo nebude to prvýkrát čo tak prídem do školy. Áno  moja matka mala tendenciu streliť mi vždy ráno pred školou. No zlatá nie?
Voľný trojštvrťový rukáv som vyhrnula vyššie a hľadela na odtlačky jej prstov ktoré sa začali sfarbovať do fialova
Ticho som zaúpela. Želala  som si mať pri sebe nejakú mikinu aby som si ju natiahla a zakryla všetky odtlačky.
Nemôžem to považovať za domáce týranie. Len vojnu ktorú vedieme už dosť dlho. Necítim sa týraná len zranená na duši a srdci vlastnou matkou. Niekedy ma ta vojna unavuje lenže ja sa nevzdám. Raz jeden boj vyhrá ona raz ja.
Musela som sa pousmiať. Prstom som prešla cez zápästia ktoré skrývali tetovanie. Lenže boli zakryté krycím make upom. Aj  kvôli matke a aj kvôli mne samej. Nerada som na seba pútala pozornosť. V škole si mysleli že som poctivá, nepoškvrnená baba. Chcela som aby zostali v tej domnienke. Ale na konci roka pri odovzdávaní diplomov som chystala veľké antré.

6 komentárov:

  1. Paráda :-) teším na novú :-)
    Lenka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som zvedava ake to antre velke bude uz sa na to tesim.. :D:D jesuper ze pokracujes :). Cast je super dufam ze bude dalsia coskoro :* :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super :) teším sa na novú časť :3
    $ Niki

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pecka :3 teším sa na novu :)
    Niki

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dobrý príbeh...Teším sa nový diel... Chcela by som sa spýtať či si nepozrieš môj blog. :) Ale keď nechceš tak nemusíš :D ... Nenútim ťa do toho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fajn diel :) Teším sa na nový .... :D

    OdpovedaťOdstrániť